Zindelijkheid

Problemen bij de zindelijkheid komen regelmatig voor en zijn vervelend voor zowel het kind als voor de ouders. Je bent bijvoorbeeld al langere tijd bezig om je kind te leren dat plassen op de wc moet. Maar toch komt je kind regelmatig nog met natte broeken van school terug.

Een goede houding

Jonge kinderen voelen overdag vaak niet goed of ze aandrang hebben, omdat ze misschien te druk aan het spelen zijn. Hierdoor zijn ze (net) te laat op het toilet. Of je kind heeft moeite met het loslaten van de spanning op het toilet. Waardoor ze niet goed kunnen plassen of poepen. Als gevolg krijgen ze veel pijn van de harde ontlasting of krijgen last van obstipatie. Een goede plas en poephouding, en het kunnen ontspannen van je spieren zijn hierin essentieel.

We kijken samen met jou en je kind waar het probleem ligt en geven bruikbare tips en adviezen om de zindelijkheid te verbeteren.

Meer informatie

Heeft jouw kind moeite met (het ophouden van) poepen en plassen. Of wil je meer weten wat we voor jouw en je kind kunnen betekenen? Neem contact op met onze praktijk.