Samenwerking

Runningteam Valkenburg

Indien u traint voor een hardloopwedstrijd of gewoon gaat hardlopen voor uw plezier, kunt u preventief of na het oplopen van een blessure terecht voor een behandeling bij beweegpraktijk 2move. Wij hebben een samenwerking met runningteam Valkenburg . Maakt u een afspraak dan zult u een bekend gezicht treffen.

Bergman Clinics

Onze collega Lennard van der Ham is naast zijn werk bij Beweegpraktijk 2move ook werkzaam in de Bergman Clinics te Rijswijk. Hierdoor is hij goed op de hoogte van de meest recente operatietechnieken en kunt u hem al tegenkomen wanneer u geopereerd wordt in de Bergman Clinics. Na ontslag kunt u dan bij hem blijven en verder revalideren bij Beweegpraktijk 2move.

Podotherapie Johan den Dulk

Soms vinden veel knie-, heup- en rugklachten hun oorsprong in de voeten. Alleen het behandelen van bijvoorbeeld een pijnlijke knie d.m.v. fysiotherapie is vaak niet voldoende. Ook het veranderen van de stand en/of het functioneren van de voeten voor de podotherapeut alleen is niet altijd voldoende. Daarom vinden wij de multidisciplinaire samenwerking erg belangrijk. Door een uitgebreid functie-onderzoek, waar verder wordt gekeken dan alleen de voeten of alleen het pijnlijke gewricht, kan een zo’n goed mogelijke diagnose worden gesteld. Indien het nodig is, kunnen meerdere disciplines waaronder podotherapie worden ingezet waardoor behandeling een stukje maatwerk wordt. Omdat beiden praktijken zich in het Dorpshuis bevinden, is er, indien gewenst, een fijne samenwerking met podotherapie Johan Den Dulk.

Zwembad Aquamar

Sinds enkele jaren hebben we als praktijk een samenwerking met zwembad Aquamar in Katwijk. Zit een kind al lang op zwemles, heeft de zwemleerkracht al verscheidene dingen geprobeerd, maar wil het toch nog niet erg vlotten? Dan zal Aquamar aanraden om onze praktijk te benaderen.

Een van onze kindertherapeuten zal tijdens de zwemles aanwezig zijn om te kijken waar het kind tegenaan loopt. Hierna zal er een afspraak in de praktijk worden gepland om te kijken hoe we jouw kind het beste kunnen ondersteunen. In de daarop volgende sessies in de praktijk werken we aan sterke spieren en het goed samenwerken van de armen en de benen. Zo helpen we je kind zo snel mogelijk vooruit met de zwemvaardigheden.

Heeft jouw kind ook moeite met zwemles maar zwemt het niet bij zwembad Aquamar? Ook dan kunnen we je vooruit helpen. Neem contact met ons op via het contactformulier, dan kijken we samen hoe we jouw kind kunnen ondersteunen.

Veerkracht

Veerkracht, praktijk voor kinder- en jeugdpsychologie is gevestigd op steenworp afstand van Beweegpraktijk 2move. Voor de ondersteuning van kinderen met gedragsproblematiek kunnen de kinderpsychologen / orthopedagoges en de kinderoefentherapeut gebruik maken van elkaars expertise. Vanuit de sensorische informatieverwerking wordt gekeken hoe een kind bepaalde prikkels verwerkt en hoe het daar vervolgens gehoor aan geeft. De begeleiding daarin is vanuit de kinderoefentheapeut voornamelijk gericht op het lichaam. De psychologes en orthopedagoges gaan op hun beurt dieper in op wat er in het brein gebeurt.

Beiden therapieën kunnen een aanvulling op elkaar zijn, maar een kind kan vanuit Beweegpraktijk 2move ook doorverwezen worden wanneer de kinderoefentherapeut inschat dat de ondersteuning vanuit Veerkracht meer toereikend zal zijn.

Kindercoaching

Wanneer een kind wordt aangemeld met problemen op gebied van de sensorische informatieverwerking gaat de kinderoefentherapeut aan de slag met de reacties vanuit het lichaam. Wij leren je hoe je daar het beste mee om kan gaan. Het kan zijn dat er daarna nog vragen overblijven op het sociale (of sociaal-emotionele) vlak zoals; “mijn kind kan moeilijk vriendjes maken”, “mijn kind heeft faalangst” of “mijn kind denkt erg negatief over zichzelf”.

Een kindercoach kan laagdrempeling met het kind aan de slag gaan om het meer zelfvertrouwen te geven en helpen met de sociale vaardigheden.

Onze praktijk werkt regelmatig samen met de volgende kindercoaches:

Janine van der Bent – Blinkert kinderpraktijk
Psychomotorisch kindercoach Barbara de Mooij

Scholen

Onze kindertherapeuten zijn op meerdere scholen in de gemeente Katwijk werkzaam. Zij zijn hier een dag of dagdeel aanwezig om kinderen op school te ondersteunen in de motoriek. Er wordt gebruik gemaakt van de kleutergymzaal om te werken aan vaardigheden die op school gevraagd worden zoals schrijven, knippen, klimmen in een klimrek en het mikken vangen van een bal.

Momenteel zijn wij werkzaam op de volgende scholen:

  • CBS de Burcht
  • Daltonschool Katwijk
  • OBS de Dubbelburg
  • IKC De Duinroos

Zit jouw kind niet op een van bovenstaande scholen maar heeft je kind wel hulp nodig in schoolse vaardigheden of heeft je kind moeite met aandacht of emotieregulatie op school? Wij helpen je dan graag verder in onze praktijk in Valkenburg.