Motoriek

Bewegen is erg belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Ze draaien, kruipen, bouwen, rennen, klimmen, knutselen en fietsen. Spelenderwijs oefenen kinderen zo hun spieren, zintuigen en motoriek. Ongemerkt leren ze de vaardigheden die ze de rest van hun leven nodig hebben. Ieder kind leert en ontwikkelt zich op zijn eigen manier en eigen tempo. Maar sommige kinderen vinden het moeilijk om bepaalde vaardigheden aan te leren of missen het zelfvertrouwen. In dat geval kan een kinderoefentherapeut of kindermanueel therapeut hulp bieden!

Van baby’s tot basisschoolkinderen

Motorische problemen kunnen zich voordoen bij kinderen van alle leeftijden. Wij helpen baby’s, peuters en basisschoolkinderen in de ontwikkeling naar nieuwe vaardigheden of het verbeteren van reeds aangeleerde vaardigheden. Motorische problemen zijn te herkennen aan verschillende kenmerken. Zo kan de ontwikkeling vertragen, toont het kind passiviteit in het bewegen of heeft hij zelfs last van bewegingsangst. Verhoogde spierspanning en overstrekking komt ook regelmatig voor. Wanneer kinderen veel problemen hebben met bewegen, kunnen ze zich houterig bewegen, veel huilen tijdens het bewegen of bepaalde bewegingen volledig proberen te vermijden.

Motorische problemen

  • Billenschuiven
  • Leren lopen
  • Vaak vallen / struikelen
  • Houterig bewegen
  • Moeite met leren fietsen of zwemmen
  • Moeilijk leesbaar handschrift

Spelenderwijs behandelen

Onze kindertherapeuten helpen kinderen met motorische problemen waardoor bewegen makkelijker en plezieriger wordt. De behandeling wordt spelenderwijs aangeboden zodat het kind plezier beleeft aan het bewegen en zich vaardigheden op een leuke manier eigen maakt. De aanpak sluit aan bij de belevingswereld en belangstelling van het kind.

Bekijk een kort overzicht van wat wij kunnen betekenen per levensfase.

Meer informatie

Heeft jouw kind moeite met bewegen? Of wil je meer weten wat we voor jouw en je kind kunnen betekenen? Neem contact op met onze praktijk.