Stress- en spanningsklachten

Niet alleen volwassenen, maar ook kinderen kunnen last hebben van stress en spanning. Met het drukke dagelijkse leven van nu, is dat eigenlijk niet gek. Te veel stress en spanning is ongezond en brengt problemen met zich mee als dit te lang duurt en/of te hevig is. Dat gaat je lichaam merken. Hoe herken je deze spanning bij jouw kind en hoe ga je ermee om?

Oorzaken van stress bij kinderen

Stress kan verschillende oorzaken hebben. Misschien ervaart het kind problemen thuis, stelt hij hoge eisen aan zichzelf, wordt het leven op school wat te veel of voelt hij veel sociale druk. Wat de oorzaak ook is, het is belangrijk om de druk van de ketel te halen en te zorgen voor ontspanning.

Herkennen van stress

Net als stress bij volwassenen uit dit zich bij kinderen veelal fysiek. Langdurige stress bij kinderen kan vervelende gevolgen hebben zoals vaak hoofdpijn of buikpijn, problemen hebben met de ademhaling (of zelfs hyperventilatie) moeite hebben met in slaap komen en veel onrust in het hoofd ervaren.

Leren omgaan met spanning

Leren hoe ze goed kunnen ontspannen kan kinderen met spanningsklachten of stress helpen. Door middel van leuke ontspanningsoefeningen, en tips hoe je om kunt gaan met obstakels in je dagelijks leven, zorgen we ervoor dat klachten verminderen. Je kind zit weer lekkerder in zijn of haar vel.

Tijdens de kinderoefentherapie houden we rekening met de leeftijd van het kind. We passen de behandelingen hierop aan, zo gaan we met jongere kinderen bijvoorbeeld meer aan de slag met visualiseren en fantasie dan met oudere kinderen.

Meer informatie

Neem voor meer informatie of het maken van een afspraak contact met ons op.